if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ιδρύει η κυβέρνηση

Την ίδρυση υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ υπουργός τοποθετείται ο Νότης Μηταράκης.

Η ανακοίνωση αντιστρέφει την έως τώρα κυβερνητική πολιτική πολυδιάσπασης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και του γραφείου του Πρωθυπουργού.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο

Το υπουργείο είχε καταργηθεί μετά την ανάληψη διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και οι αρμοδιότητές του είχαν διασκορπιστεί μεταξύ του ΥΠΕΘΑ, του ΠΡΟΠΟ και άλλων αρχών, κίνηση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην ΕΕ.

Πολιτικά, η κίνηση συνιστά την αποδυνάμωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας αστυνομικοποίησης του ζητήματος και αναγνώριση ότι η φύση του δεν είναι το κατατάσσει στα ζητήματα ασφαλείας.

Τώρα μένει να ανακοινωθεί η τύχη του σχήματος εθνικής αντιμετώπισης του προσφυγικού, που είχε δημιουργηθεί εσχάτως. Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του Νότη Μηταράκη, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version