if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

“Πόλεμος” Τραμπ-Χομενεΐ στο Twitter!

Ακόμα και στο twitter έχουν μεταφέρει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Ιράν, προσπαθώντας να κερδίσουν εντυπώσεις και να διαμορφώσουν την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης, τη στιγμή που έχουν εμπλακεί σε ένα φαύλο κύκλο βίας και αντεκδίκησης, διολισθαίνοντας επικίνδυνα προς το χάος.

Έτσι, μετά την επίθεση τον ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Σολεϊμανί και τα tweet του Τραμπ για την στοχοποίηση 52 ιρανικών εγκαταστάσεων, ο αγιατολάχ Χομενεΐ απάντησε με μπαράζ tweet, προβάλλοντας τη συγκέντρωση κόσμο στην κηδεία του στρατηγού και συνεχίζοντας με τη διπλή επίθεση με πυραύλους στις αμερικανικές βάσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Δημόσια ήταν βέβαια και η απάντηση του Τραμπ, ο οποίος προανήγγειλε δηλώσεις για αργότερα σήμερα, ενώ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή θυμάτων και ζημιών. Τα κρατικά media του Ιράν, έκαναν λόγο για 80 Αμερικανούς νεκρούς. Σε κάθε περίπτωση το twitter και τα social media αποτελούν όπλα στο νέο υβριδικό πόλεμο, τόσο για τον έλεγχο και την καθοδήγηση των μαζών, όσο και για την άσκηση επιρροής στους στρατιώτες στη μάχη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στους 3,500 στρατιώτες που στέλνουν στη Μέση Ανατολή να έχουν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Τα tweet του Χαμενεΐ

“Η διαβρωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή πρέπει να σταματήσει”

“Χτυπήθηκαν χθες το βράδυ, αλλά τέτοιες στρατιωτικές ενέργειες δεν είναι αρκετές” #AAssadBase

 

Ο Ιρανός θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης συνεχίζει βέβαια…

Σε επίπεδο επιρροής πάντως, ο Ντόναναλντ Τραμπ  υπερέχει καθώς ο λογαριασμός του στο Twitter αριθμεί 70 εκατ. ακολούθους, ο Χαμενεΐ μόλις 649,8 χιλιάδες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version