if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Το χαρτοφυλάκιο του Σχοινά αλλάζει όνομα, η Ούρσουλα δείχνει… “πονηρή”

Διορθωτικές κινήσεις με στόχο να δείξει ότι αφουγκράζεται αλλά δεν λυγίζει, επιχειρεί η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετονομάζοντας μερικώς το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα επιτρόπου-αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Το χαρτοφυλάκιο, που παραμένει ασαφές ως προς το βάθος των αντικειμένων και το εύρος των αρμοδιοτήτων μετονομάζεται «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» αντί της προηγούμενης ονομασίας «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός της προέδρου της Κομισιόν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η μικρή αυτή διαφοροποίηση της ονομασίας στόχο έχει να αλλάξει τη δυναμική και το σίγμα από παθητικό και αμυντικό σε ενεργητικό και ηγεμονικό. Ωστόσο, η ανάδειξη του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής ως ενιαίου αποτελεί από μόνη της πρόβλημα δεδομένων των διαφοροποιήσεων που υφίσταται και της πάγιας δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον σεβασμό της διαφορετικότητας ακόμα και στο πλαίσιο της ομοσπονδοποίησης.

Η απόφαση όμως της νέας προέδρου της Κομισιόν που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει την οπτική, όχι όμως την ουσία των πράξεών της, προβάλλοντας πυγμή και μετριοπάθεια, όταν στην πραγματικότητα απλά θέλει να κλείσει το κεφάλαιο χωρίς επιπλοκές.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η αλλαγή ονόματος που δύσκολα χαρακτηρίζεται μετονομασία αλλά περισσότερο αναπροσαρμογή, ανακοινώνεται δύο μήνες μετά τις αντιδράσεις και 15 μέρες πριν την ανάληψη καθηκόντων της Επιτροπής, σε νεκρό πολιτικό χρόνο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version