if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Θέλουν οι Βρετανοί πρόωρες εκλογές;

Ο Μπόρις Τζόνσον προηγείται στις δημοσκοπήσεις και επιδιώκει εκλογές με κάθε τρόπο, επιμένοντας σε blame game με το βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit και για τις πρόωρες εκλογές, κατάσταση που έχει κουράσει άπαντες.

Αν και η απάθεια έχει αρχίσει να εντείνεται στις τάξεις των Βρετανών ψηφοφόρων, η ανυπέρβλητη πολιτική εμπλοκή που καταγράφεται στο Κοινοβούλιο, οδηγεί σε μεγάλη αύξηση της διάθεσης για πρόωρες εκλογές, ως λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Νέα δημοσκόπηση YouGov αποκάλυψε μια σχετικά έντονη διάθεση για μια νέα ψηφοφορία. Οι μισοί από τους ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία δήλωσαν ότι είναι υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, σε σύγκριση με μόλις 23% που αντιτίθενται σε αυτή την προοπτική.

Στην τελευταία ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να βρει τους 440 βουλευτές που απαιτούνταν για την διάλυση του Σώματος και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διαμήνυσε ωστόσο ότι σκοπεύει να φέρει τροπολογία για τη αναπροσαρμογή της απαιτούμενης πλειοψηφίας από τα 2/3 στο 50%+1.

Στις Δημοσκοπήσεις πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον προηγείται με μεγάλη διαφορά που φτάνει σε κάποιες ακόμα και τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Ευρώπη, πάντως, ενέκρινε μια ευέλικτη παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου για το Brexit.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version