Συμφωνία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών καταλήγουν σε συνεννόηση και αυτή εγκρίνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, μόνο και μόνο για να καταρρεύσει σε διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Έτσι, μέχρι στιγμής η ψήφιση της συμφωνίας που πέτυχε ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρόκληση, καθώς το βορειοιρλανδικό εθνικιστικό-προτεσταντικό κόμμα BUP αρνείται να προσφέρει στήριξη, αναγκάζοντας τον Τζόνσον να αναζητήσει άλλους τρόπους για να λάβει τελικά την πολιτική στήριξη που χρειάζεται.
Αρνητικοί για τη συμφωνία εμφανίζονται οι Εργατικοί με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να τη θεωρεί χειρότερη από την προηγούμενη που είχε πετύχει η Τερέζα Μέι.
Από Ευρωπαϊκής πλευράς ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ χαρακτήρισε τη συμφωνία “δίκαιη και ισορροπημένη”.
Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να πιέσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δεσμευτεί απριόρι για την ακύρωση οποιουδήποτε αιτήματος νέας παράτασης της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιχειρεί να θέσει το Κοινοβούλιο ενώπιον των ευθυνών του και του διλήμματος Brexit ή hard Brexit.