if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Προσφυγικό: 341 μετανάστες σε 72 ώρες στην Ελλάδα

Λιμενικό Σώμα

Σημαντική αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα παρατηρείται πάλι, με τις διασώσεις να αυξάνονται αντιστοίχως, δυναμική που σε συνδυασμό με την κλιμάκωση της έντασης σε επίπεδο ρητορικής από την Τουρκία, διαμορφώνει μια νέα εικόνα για την τουρκική νευρικότητα και τις εκφάνσεις της.

Αν και το προσφυγικό έχει εργαλειοπιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από την Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να πιέσει Αθήνα και Βρυξέλλες, τώρα φαίνεται ότι εντάσσεται σε διαφορετικό πλαίσιο, γεγονός που καθιστά τις εξελίξεις πιο ανησυχητικές.

Σήμερα, εν μέσω ισχυρών ανέμων που έφταναν τα 5 μποφόρ, η ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε 48 πρόσφυγες και μετανάστες βόρεια της Σάμου, μετά την επικοινωνία με το 112 ενός από αυτούς.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν από όχημα του Λιμενικού Σώματος, σε παραλία του Αγ. Κωνσταντίνου, βόρεια του νησιού, 48 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβο και ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους από σκάφη της Frontex.

Οι αλλοδαποί αυτοί προστίθενται στους 293 που σύμφωνα με το Λιμενικό αφίχθησαν σε 13 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου, Φαρμακονησίου και Κω, το χρονικό διάστημα από 7.00 το πρωί στις 23 Αυγούστου έως 7.00 το πρωί σήμερα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version