Την άρση της ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με πλειοψηφία 176 βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω κλίματος έντασης με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και τον ίδιο να αποδίδει την άμεση κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας σε ρεβανσισμό για την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η Βουλή αποφάσισε, μετά από πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο υποθέσεις
- α’ υπόθεση του (καταγραφή Γ. Στουρνάρα), υπέρ της ασυλίας (επί συνόλου 176 ψηφισάντων βουλευτών) ψήφισαν 163, και
- β’ υπόθεση (συκοφαντική δυσφήμιση Στ. Πουλή), υπέρ της ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές, ένας «κατά» και ένας δήλωσε «παρών».
Από την ψηφοφορία είχε, νωρίτερα, αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας πολιτική δίωξη, όπως είχε πράξει και στην επιτροπή.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη σχετικώς με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές. Στην επιτροπή, υπέρ ψήφισε η ΝΔ και Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, Από την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει πολλαπλά οφέλη από την υπόθεση, έχοντας νωρίτερα χαρακτηρίσει τη δίωξή του πολιτική και ρεβανσιστική.
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί ότι σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης του υποψηφίου της ΝΔ Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου»,
είπε ο Παύλος Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του.