if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οι S-400 είναι στην Τουρκία, οι κυρώσεις στα… χαρτιά

Ενώ στην Άγκυρα ολοκληρώθηκε η παράδοση της πρώτης συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα επισήμως επιβάλλει κυρώσεις, ούτε αυτές που ο Τραμπ ανακοίνωσε για τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα των F-35, καταδεικνύοντας το σκληρό παρασκήνιο στην Ουάσιγκτον και την αποτελεσματικότητα του τουρκικού lobbying.

Πλέον, μετά από τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ακόμα κι αν επιβληθούν κυρώσεις, ο στρατηγικός και πολιτικός του αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος, εκτός εάν διαψευστούν οι ενδείξεις και ο Ντόναλντ Τραμπ συναινέσει σε σκληρό πακέτο και ηχηρές ανακοινώσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τούρκοι αξιωματούχοι ήδη κάνουν λόγο για την επόμενη παράδοση, ένδειξη της εντεινόμενης αμφισβήτησης της αμερικανικής επιρροής και βούλησης.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο αποκλεισμός της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και προς το παρόν η συμμετοχή της έχει ανασταλεί. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο, όπως δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, κατά πόσο θα γίνει επιστροφή χρημάτων στην Τουρκία για τις επενδύσεις της στο πρόγραμμα.

Η Αγκυρα παραμένει σε συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους για την απόκτηση του αμυντικού συστήματος Patriot που η Ουάσιγκτον προσέφερε ως εναλλακτική στους S-400, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και σημείωσαν ότι η Γαλλία θα αναπτύξει ένα αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα SAMP-T στα νότια τουρκικά σύνορα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version