if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

“Πολυτραυματίας” ο Τίμερμανς, δύσκολα βγάζει τη νύχτα, η Βρετανία καταλύτης

Μπορεί η αντίθεση του Group Vizegrad στην υποψηφιότητα Τίμερμανς να ήταν αναμενόμενη και διαχειρίσιμη, οι αντιστάσεις του ΕΛΚ θα μπορούσαν καμφθούν, με τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη, η άρνηση όμως της Ιταλίας, φαίνεται μάλλον ανυπέρβλητη σε αυτή τη φάση και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτή που θα οδηγήσει στον τελικό “θάνατο” της υποψηφιότητας, η οποία είχε τεθεί εξ αρχής εκτός συζήτησης, μετά την απόρριψη του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Σαλβίνι ήταν σαφής καθώς μιλώντας στο SKY ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστηρίξουμε αριστερό, για την προεδρία της Κομισιόν”.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αντίστοιχη θέση υιοθέτησε και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ιταλός, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ ξεκαθάρισε ότι θα ήταν αδύνατο να ψηφίσουν σοσιαλιστή.

Από την πλευρά του, ο Τίμερμανς προσερχόμενος στη σύνοδο των Σοσιαλιστών, υποβάθμισε την αντίθεση των Ιταλών, λέγοντας ότι “θα δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης. Δεν έχω δει ακόμα την επίσημη γραμμή.

Παρ’ όλα αυτά, Ιταλία και V4 δεν θα μπορούσαν να κάψουν την υποψηφιότητα Τίμερμανς, εφόσον η Βρετανία ψηφίσει. Μέχρι στιγμής, πάντως, όλες οι ενδείξεις είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα απέχει από τη διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα συνεδριάσει την Τρίτη, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επόμενου προέδρου της Κομισιόν.

Όπερ σημαίνει ότι ο Τίμερμανς έχει ισχυρές πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος, αν καταφέρει να επιβιώσει από την αποψινή καρμανιόλα στις Βρυξέλλες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version