Στον τομέα των επικοινωνιών και δικτύων διαχέεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν, μετά την ανάκληση βομβαρδισμού τριών στρατιωτικών στόχων από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τη Cybercom να παίρνει τη σκυτάλη, εκμεταλλευόμενη την αυξημένη αυτονομία της και την αδειοδότηση για τη διεξαγωγή επιθέσεων σε εχθρικές χώρες που της έχει παράσχει ο Τραμπ.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η διοίκηση κυβερνοπολέμου των ΗΠΑ, εξετέλεσε επιθέσεις κατά ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών που φέρεται να ευθύνεται για τις επιθέσεις στα τάνκερ, ενώ θεωρείται ότι έχει επιτεθεί και σε πλοία του πολεμικού ναυτικού που διέρχονται από τα στενά του Χορμούζ.
Άπαντες τώρα αναμένουν ανταποδοτικές ενέργειες από το Ιράν, που διαθέτει λογισμικό που θα μπορούσε να στοχεύσει ενεργειακές υποδομές, ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το 2016 το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 7 Ιρανών υπηκόων για στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν “έμφραγμα” στο ηλεκτρονικό εμπόριο και απώλεια πρόσβασης επιχειρήσεων και ιδιωτών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Προσφάτως οι NY Times αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές της Ρωσίας, κάτι που διέψευσε ο Τραμπ, αλλά η Μόσχα υποστήριξε ότι υπάρχουν σχετικές ενδείξεις.