Τη στιγμή που η ανεργία στη Βρετανία υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά την ανασφάλεια του Brexit, η εικόνα αυτή δεν αντανακλάται στη βαριά βιομηχανία της χώρας, με την μεταλλουργία Bristish Steel να τίθεται υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.
Ήδη 5,000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, ενώ σύμφωνα με το BBC, επιπλέον 20,000 θέσεις εργασίας απειλούνται, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 75 εκατ. στερλινών που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει “κόστη που συνδέονται με το Brexit”, όπως τα χαρακτηρίζουν στις σχετικές εκθέσεις.
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι αδυνατεί, βάσει νόμου, να παράσχει εγγυήσεις για τη δανειοδότηση της British Steel και θα μπορούσε να στηρίξει μόνο σε εμπορικό επίπεδο την εταιρία, ωστόσο οι τράπεζες δεν θα ικανοποιούνταν με τέτοιες λύσεις, καθώς στόχος ήταν ο διαμοιρασμός του ρίσκου.. Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση η British Steel τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση, με την EY να αναλαμβάνει ρόλο εποπτικού συμβούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η British Steel είχε καταρρεύσει ξανά το 2007, με αποτέλεσμα να εξαγοραστεί από ομάδα επενδυτών που αποτελούσαν βραχίονα της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata, τους ίδιους που αγόρασαν και τη Βρετανο-ολλανδική Corus.