Έκθεση στα όρια της ψυχαναγκαστικής χειραγώγησης εξέδωσε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του λαού, αλλά επιμένοντας στην ανάγκη διατήρησης της μεταρρυθμιστικής δυναμικής, η οποία εστιάζεται στις τράπεζες και τις αποκρατικοποιήσεις.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε η πρώτη έκθεση που εκπόνησε το κλιμάκιο στο πλαίσιο του μεταπρογραμματικού ελέγχου. Από την πλευρά του Ταμείου, κοινός τόπος ήταν η ανάγκη παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.
Από την συνεδρίαση απουσίαζαν η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ντέιβιντ Λίπτον.
Από την συνεδρίαση προκύπτει ότι στο θέμα των τραπεζών εξακολουθούν και παραμένουν ορισμένες ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ταμείο. Κατά τη συνεδρίαση ετέθη στον κ. Ντόλμαν η άποψη πως τα υπάρχοντα προβλήματα λύνονται σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, και ότι το Ταμείο είναι αυτό που μιλάει επανειλημμένως για τους κινδύνους στον τραπεζικό τομέα. Από την πλευρά του, ο κ. Ντόλμαν απάντησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια της προς το ΔΝΤ, που σημαίνει ότι το DSA είναι θετικό αν και δεν ευθυγραμμίζεται με αυτό των Ευρωπαίων.