if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βουλή: Ενιαία η κυβερνητική πλειοψηφία, επιστολή των +6…

Βουλή

Η ελληνική Βουλή

Επιστολή με την οποία εντάσσονται, εμμέσως, στην κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς να εγγράφονται, όμως, στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλαν οι έξι βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης.

Πρόκειται για τους κ. Κουντουρά, Κόκαλη, Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Παπακώστα, Δανέλλη. Όπως δηλώνουν, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στην πραγματικότητα, η επιστολή αυτή, επισφραγίζει τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, με ανανεωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όχι με ανοχή. Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση επιχειρεί να ετεροπροσδιορίσει την κυβέρνηση ως “κουρελού” αφήνοντας υπονοούμενα για συναλλαγές και εξωθεσμικές μεθοδεύσεις.

Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Auditor’s note Η επιστολή, υπό κανονικές συνθήκες, θα ανάγκαζε τον Πάνο Καμμένο να διαγράψει τους δύο βουλευτές του, που δήλωσαν στήριξη στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά λόγω των εν δυνάμει συνεπειών, που θα υπάρξουν, τους κρατά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ενώ και οι ίδιοι δεν έστειλαν επιστολές ανεξαρτητοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι έξι βουλευτές δεν διατυπώνουν την πρόθεσή τους να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και η αντιπολίτευση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτή media επιχειρούν να περάσουν την κίνηση ως ένταξη των βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χρονικά, πάντως, η επιστολή αυτή, ακολουθεί την καθυστέρηση της διαδικασίας αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, λόγω έλλειψης συναίνεσης και των επιθέσεων που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα media.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού, που του ζητά να παγώσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του κανονισμού της Βουλής περί Κοινοβουλευτικών Ομάδων, απευθύνει αίτημα στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής, για το θέμα.

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version