Έφοδο στο σπίτι της οικογένειάς του από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες αναζητούσαν τη σύζυγό του, κατήγγειλε ο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Σε δήλωσή του, ο κ. Γκουαϊδό ανέφερε ότι «θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών».
στο τέλος δημόσιας εκδήλωσης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός “πρόεδρος” της Βενεζουέλας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, στη θέση του Νικολάς Μαδούρο.
Έπειτα, έφυγε για το σπίτι του, ζητώντας από διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν.
Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον κ. Γκουαϊδό, έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο του προκαλέσει «κακό».