Εκτός Ποταμιού έθεσε εαυτόν με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Αμυράς, επισηνμαίνοντας ως μείζονα διαφωνία την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ νωρίτερα είχε υπογράψει κοινή διακήρυξη με τον Γρηγόρη Ψαριανό κατά της θέσης του κόμματος.
Το Ποτάμι με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγκάστηκε αρχικά να διαγράψει τον Σπύρο Δανέλλη που υπερψήφισε την κυβέρνηση και εν συνεχεία αφού έλαβε θέση υπέρ της συμφωνίας, αντέδρασαν οι βουλευτές Ψαριανός και Αμυράς, με τον τελευταίο να βρίσκεται ήδη εκτός ΚΟ.
«Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή το Ποτάμι ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμού, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή το Ποτάμι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι το Ποτάμι δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται»
έγραψαν σε ανάρτησή τους.
Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την Κ.Ο. του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.
Για τους λόγους της αποχώρησής του αναφέρει: «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα».
Ο βουλευτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Με την αποχώρηση από την Κ.Ο. του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά, το Ποτάμι μένει με τέσσερις βουλευτές: τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.