Σε αναμόρφωση, μέσα από ρήξεις οδηγείται πλέον η κεντροαριστερά, καθώς από τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι, ακολούθησε η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝ.ΑΛ, που πρακτικά σηματοδοτεί την αποχώρηση και της Δημοκρατικής Αριστεράς από την προσπάθεια για συγκρότηση ενιαίου φορέα στο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών του ΚΙΝ.ΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, έναντι του οποίου δεν ανέλαβε δράση, όμως, η Φώφη Γεννηματά, αν και οι εξελίξεις φαίνεται ότι έχουν -και σ’ αυτή την περίπτωση- δρομολογηθεί.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Επίσης με απόφαση της κ. Γεννηματά σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.
Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.
Απαντώντας στην απόφαση διαγραφής του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αντεπιτίθεται, υπονοώντας ότι επιχειρήθηκε μια ανήθικη συναλλαγή, καθώς του προτάθηκε σίγουρη βουλευτική έδρα ώστε να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», φέρεται να δήλωσε από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς- ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ναι, θα υπάρξει διαγραφή», συμπλήρωσε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Θεοχαρόπουλος.