Την άρση της εμπιστοσύνης και την καταψήφιση στη Βουλή, στην επικείμενη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να θέσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα τη χαρακτήρισε αντισυνταγματική, ισχυριζόμενος ότι εκχωρεί εθνική κυριαρχία.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμμένος, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, δεν υπήρχε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης, βάσει του Συντάγματος, αλλά η προσφυγή σε αυτή, είναι θέμα υπερευαισθισίας του πρωθυπουργού.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ επιχείρησε, επίσης, να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται χρήση του όρου “Μακεδονία”.
Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος
Για αυτόν τον λόγο και μόνο ανακοίνωσα την αποχώρηση από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση την οποία πονάμε και που για πρώτη φορά έδωσε ελπίδα στους Ελληνες και συγκρούστηκε με τη διαφθορα. Αλλά μια κυβέρνηση στην οποία αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας θα είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του ίδιου του κινήματος.
Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα κάθε φορά που μας λένε ότι διαλυόμαστε πολλαπλασιαζόμαστε. Θα ακολουθήσουμε τη λαϊκή εντολή και αν ο λαός δεν επιθυμεί δεν θα είμαστε στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λέμε «όχι» γιατί σε αυτήν υποκρύπτεται η ψήφος εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Είναι γνωστές οι θέσεις του καθενός και τι θα πράξουμε στις δύο ψηφοφορίες. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε χθες να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίσουμε αυτό που έχουμε δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά και αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφιση της συμφωνίας θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.