if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η “bad” Apple τραντάζει τις αγορές σε όλο τον κόσμο

Οι αγορές ήταν εύθραυστες, εξαιτίας των επιπτώσεων των γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων, με την αύξηση των επιτοκίων να κάνει κάθε τριγμό πιο αισθητό. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της προειδοποίησης που εξέδωσε η Apple.

Οι επενδυτές είδαν, μέσα από την ανακοίνωση της Apple, τους χειρότερους τους φόβους να επιβεβαιώνονται. Η ζήτηση υποχωρεί, οι πωλήσεις έπιασαν κορυφή και τώρα μειώνονται και οι εμπορικές εντάσεις που έχει προκαλέσει ο Ντόναλντ Τραμπ δημιουργούν ανεπιθύμητες και πολυεπίπεδες παρενέργειες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αν και οι επιπτώσεις από την προειδοποίηση της Apple δεν αναμένεται να έχουν διάρκεια, είναι εν τούτοις, ενδεικτικές των προβλημάτων που δημιουργούνται από το συνδυασμό φαινομενικά ασύνδετων παραγόντων και τις επιπλοκές που προκαλεί η αναθεωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση-προειδοποίηση της Apple, για κέρδη κατώτερα των προβλέψεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe καταγράφει απώλειες 0,5% στις 335 μονάδες. Ο κλάδος τεχνολογίας με απώλειες 2,4% είναι εκείνος με την χειρότερη μακράν επίδοση.

Στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax υποχωρεί κατά 1,19%, με την AMS να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς η γερμανική εταιρία κατασκευάζει αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου για τα iPhone. Πιέσεις δέχονται και άλλες τεχνολογικές στη Γερμανία με την infineo να υποχωρεί 7,8%, τις ASM, Logitech και STMicroelectronics να χάνουν μεταξύ 4% και 5,9%.

 

Καθώς η Apple απέδωσε την πρώτη εδώ και 15 χρόνια υποβάθμιση των προβλέψεων για τα έσοδα τριμήνου στην κινεζική αγορά, στο στόχαστρο των επενδυτών βρίσκονται ακόμη δύο κλάδοι, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την «υγεία» της κινεζικής οικονομίας. Πρόκειται για τους ομίλους πολυτελών αγαθών και τις μεταλλευτικές βιομηχανίες. Οι μετοχές των LVMH, Kering, Burberry και Swatch υποχωρούν από 2,7% έως 3,7%.

Στο κόκκινο και οι μεταλλευτικοί κολοσσοί Rio Tinto, BHP και Antofagasta με πτώση 1,5% με 2% έκαστη.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC 40 έχει απώλειες 0,65% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο -0,4%.

Επηρεασμένο από το αρνητικό κλίμα και το Χρηματιστήριο Αθηνών, παλεύει να κρατηθεί πάνω από τις 600 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,6% διαμορφώνεται στις 601 μονάδες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version