Σε πόλεμο εντυπώσεων στο πλαίσιο προετοιμασίας του εδάφους για την ανάληψη δράσης σε επόμενα βήματα επιδίδονται νομικά γραφεία κατά της Folli Follie, προσπαθώντας να επιδείξουν το βιώσιμο των προσφυγών από επενδυτές και πιστωτές εις βάρος της εταιρίας, επενδύοντας μάλιστα στην απώλεια της προσωρινής προστασίας και την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα.
Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση τριών επενδυτών και μιας αλλοδαπής εταιρίας για συντηρητική κατάσχεση, μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ, της εταιρείας Folli- Follie, που σημαίνει ότι διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση , πώληση κλπ) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού και ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης.
Η απόφαση αν και δεν αφορά σημαντικό ποσό, αλλά εντελώς συμβολικό και επουσιώδες συγκριτικά με το σύνολο των υποχρεώσεων της, αποτελεί πρόκριμα για την ανάληψη νομικής δράσης κατά της εταιρίας και από άλλους επενδυτές ή/και πιστωτές.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρείας και 7 μελών του ΔΣ.
Η απόφαση στρέφεται κατά της «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και των : Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη και Ειρήνης Νιώτη.
Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, με αποτέλεσμα να αρθούν τα μέτρα προστασίας.
Θα πρέπει να αναμένονται κινήσεις από τους στρατηγικούς εταίρους της εισηγμένης και κυρίως τη Fosun, μέτοχο με 15% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η τελευταία φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των ελέγχων στην εισηγμένη ώστε να αναδιατυπωθούν τα οικονομικά της στοιχεία, προϋπόθεση που είχε θέσει άλλωστε για να πάρει επίσημη θέση για τα τεκταινόμενα και το μέλλον της εταιρείας.