Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη μιντιακή αγορά των ΗΠΑ, καθώς ένας ακόμα υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αυτή τη φορά ο επικεφαλής του δικτύου CBS, που συγκρούεται με τον Ντόναλντ Τραμπ, αποχωρεί υπό το βάρος καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις.
Η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του CBS, Λέσλι Μούνβες, ακολούθησε τις καταγγελίες άλλων έξι γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενόχληση, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε άρθρο του περιοδικού «New Yorker», πέραν των έξι που έκαναν παρόμοιες καταγγελίες τον Ιούλιο.
Τα ροζ σκάνδαλα έχουν οδηγήσει καρατόμηση από τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν -που τελικά αθωώθηκε-, μέχρι υπουργούς στη Βρετανία και αρκετά στελέχη media που αντιτίθενται στην πολιτική Τραμπ, αν και στο εν τω μεταξύ αποπέμφθηκε, μετά από αντίστοιχες καταγγελίες, και ο επικεφαλής του φιλο-ρεπουμπλικανικού Fox News.
Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που οι γυναίκες αφηγήθηκαν ότι εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 έως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς, κ.λπ.
Σε δική του ανακοίνωση, ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν για να προσθέσει ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
Η αποζημίωση του 68χρονου Μούνβες τυπικά θα ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια. Ενδέχεται ωστόσο να μην έχει εν τέλει κανένα κέρδος, καθώς συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες εις βάρος του από δικηγορικές εταιρείες που προσέλαβε ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του CBS.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι δωρίζει 20 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό της αποζημίωσης του Μούνβες σε οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα #MeToo.