Ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια απ τον Πούτιν

Ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια απ τον Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Η διατύπωση “οικονομικές σχέσεις” την ημέρα που η Τουρκία βιώνει τον χειρότερο οικονομικό εφιάλτη του αιώνα, ως επακόλουθο των νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ, με τη λίρα να χάνει πάνω από 20%, τα CDS στα ύψη και χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα και χρυσό, καθιστά προφανές ότι η επικοινωνία είχε συγκεκριμένη ατζέντα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, όμως, ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας και ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα. Ειδικότερα, την τρέχουσα κατάσταση των εν εξελίξει projects, όπως το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις για περαιτέρω επαφές σε άλλα επίπεδα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το RT, η τουρκική προεδρία διέρρευσε ότι συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία και άλλα μέτωπα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο των ΗΠΑ βρέθηκε και η Ρωσία με την επιβολή νέων κυρώσεων, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τη διολίσθηση του ρουβλιού, ενώ προκάλεσαν και την αντίδραση του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ που προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν κυρώσεις κατά τραπεζών και του χρηματοοικονομικού συστήματος, θα θεωρηθεί κήρυξη οικονομικού πολέμου.