Ο Τραμπ στέλνει “ερωτικό” ραβασάκι στον Πούτιν, ενώ CIA-Πομπέο επιβάλλουν κυρώσεις

Ο Τραμπ στέλνει “ερωτικό” ραβασάκι στον Πούτιν, ενώ CIA-Πομπέο επιβάλλουν κυρώσεις

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αυτή τη φορά επ αφορμής της υπόθεσης Σκρίπαλ, εξήγγειλαν οι ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την επίδοση προσωπικής επιστολής του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέσω του Ραντ Πόλ.

Οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν την εντεινόμενη σύγκρουση μεταξύ υπηρεσιών πληροφοριών και Λευκού Οίκου και την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να υποβαθμίσει τα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν.

Η ανακολουθία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του κρατικού μηχανισμού, όμως, υποσκάπτει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να μην έχει τον έλεγχο του συστήματος και να αγωνίζεται να το βραχυκυκλώσει και να το παρακάμψει.

Διαφήμιση

Επίσης, η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ στην προσέγγιση με τη Ρωσία και στις προσωπικές επαφές με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ενισχύει τις υποψίες, τα σενάρια και τις έρευνες στην κατεύθυνση της συνωμοσίας με το Κρεμλίνο για τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος στις εκλογές του 2016.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι έχει πλέον καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι η ρωσική κυβέρνηση έκανε χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Novichok στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του και προανήγγειλε νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

«Οι ΗΠΑ…διαπίστωσαν με βάση τον νόμο του 1991 περί ελέγχου χημικών και βιολογικών όπλων και εξάλειψης εχθροπραξιών (CBW Act) ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή έκανε χρήση θανατηφόρων χημικών ή βιολογικών όπλων ενάντια στους δικούς της υπηκόους»,

δήλωσε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις θα ισχύσουν από ή περίπου τις 22 Αυγούστου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ δήλωσε ότι παρέδωσε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντας περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.