Εμπρησμος από αμέλεια η αιτία της φονικης πυρκαγιάς στην Αττική

Εμπρησμος από αμέλεια η αιτία της φονικης πυρκαγιάς στην Αττική

Από κάτοικο που προσπάθησε να κάψει κλαδιά δέντρου ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 92 άτομα, μέχρι τώρα, όπως προκύπτει από την προανάκριση που διενεργούν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Πληροφορίες που επικαλείται η “Καθημερινή” αναφέρουν ότι από την έως τώρα έρευνα επιβεβαιώνεται το σενάριο του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ υπάρχει και συγκεκριμένος ύποπτος.

Διαφήμιση

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ύποπτος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πλάκες την εστία της φωτιάς, ενώ από μαρτυρίες περιοίκων αποκαλύπτεται ακόμα ότι ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εκείνος εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες με συνέπεια να ξεσπάσει η πυρκαγιά.