Στα 3,11 τρισ. τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας

Στα 3,11 τρισ. τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας

Σε ανοδική τάση φαίνεται ότι επανέρχονται τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας μετά από τρεις μήνες μείωσης και χωρίς να έχει ανακοινωθεί αλλαγή πολιτικής από τον Ιανουάριο που η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία επενδύσεων για την εξισορρόπηση των κινδύνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιούλιο κατέγραψαν αύξηση κατά 0,2% ή 5,8 δισ. δολάρια στα 3,1178 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων κατά 12,1 δισ. στα 3,10 τρισ. δολάρια. Το γιουάν έχει υποχωρήσει 6,3% από τις 14 Ιουνίου, εξαιτίας του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, ο οποίος και εγείρει φόβους για μεγάλες εκροές κεφαλαίων. Οι εκροές είχαν ανακοπεί το 2017, μετά και την επιβολή capital controls. Ο Ιούλιος ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας υποτίμησης για το γιουάν.

Διαφήμιση

Την ίδια ώρα η αξία των αποθεμάτων χρυσού της Κίνας υποχώρησε στα 72,324 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουλίου από 74,071 δισ. δολάρια ένα μήνα νωρίτερα.