Χειρουργικές παρεμβάσεις με πλάνο σε Αστυνομία-Πυροσβεστική

Χειρουργικές παρεμβάσεις με πλάνο σε Αστυνομία-Πυροσβεστική

Να αποφορτίσει το κλίμα αναβρασμού που έχει δημιουργηθεί στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, μετά την αλλαγή ηγεσίας, προσπαθεί η κυβέρνηση με διαρροές και διαψεύσεις, καθώς τα σενάρια περί έκτακτων κρίσεων είχαν πυροδοτήσει κινητικότητα και νευρικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” οι νέοι αρχηγοί δεν επεξεργάζονται σχέδια άμεσης αναδιάταξης προσώπων και αναδιάρθρωσης των σωμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το ρεπορτάζ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει η επεξεργασία σχεδίων αναδιάρθρωσης των σωμάτων τα οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε αναδιάταξη προσώπων και ενδεχομένως σε κρίσεις, μεσοπρόθεσμα.

Διαφήμιση

Επίσης, με δεδομένο το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, οι ηγεσίες θεωρείται αδύνατο να μην αναδιαρθρώσουν, έστω με χειρουργικό τρόπο, τμήματα και μην αλλάξουν πρόσωπα σε υπηρεσίες-κλειδιά, τόσο για την απόδοση ευθυνών στο εσωτερικό, όσο και για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, εκ των πραγμάτων οι αποστρατεύσεις των αρχηγών και οι προαγωγές υπαρχηγών δημιουργούν λειτουργικά και δομικά κενά, τα οποία απαιτείται να καλυφθούν.

Ετσι, όπως επισημαίνει και η “Καθημερινή” ένας από τους υποστρατήγους της Πυροσβεστικής αναμένεται να προαχθεί σε αντιστράτηγο και να αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού, ενώ θα ακολουθήσουν στη λογική ντόμινο οι προαγωγές δύο ακόμη αξιωματικών στον βαθμό του υποστρατήγου και αρχιπύραρχου αντίστοιχα.

Στην Αστυνομία, ως πιθανότερη εκδοχή προκρίνεται η προαγωγή στον βαθμό του αντιστρατήγου του πρώτου τη τάξει υποστρατήγου, προκειμένου να καλυφθεί η κενή οργανική θέση στην κορυφή της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ.