Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας

Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μια ημέρα μετά την καρατόμηση των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, εξέλιξη που θεωρείτο εν πολλοίς αναμενόμενη.

Την Παρασκευή ο κ. Τόσκας υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα να την κάνει αποδεκτή. Πλέον, οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Διαφήμιση

Χθες Κυριακή ανακοινώθηκε και η αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), νέος αρχηγός της πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Επιχειρήσεων, αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Παίρνει τη θέση του αντιστρατήγου Σωτήριου Τερζούδη, ο οποίος την 1η Φεβρουαρίου 2018 είχε αναλάβει αρχηγός.

Νέος αρχηγός της Αστυνομίας είναι ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΛΑΣ. από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.