Ο Τραμπ παραδέχεται ότι ο γιός του ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία!

Ο Τραμπ παραδέχεται ότι ο γιός του ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία!

Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο ζήτημα της συνάντησης του γιού του Ντ. Τράμπ Τζ. με Ρωσίδα δικηγόρο για να αποκομίσει επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες.

Μετά από τις νέες αποκαλύψεις από τη δίκη του Πολ Μάναφορτ, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να προηγηθεί των γεγονότων και με ανάρτησή του στο twitter χαρακτηρίζει «απολύτως νόμιμη» τη συνάντηση, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016, αποκαλύπτοντας πως το ραντεβού πραγματοποιήθηκε για να λάβει ο Τραμπ Τζούνιορ «πληροφορίες για έναν αντίπαλο».

Σε tweet του ο κ. Τραμπ ανέφερε πως

Διαφήμιση

«τα Fake News μεταδίδουν ένα μύθευμα ότι ανησυχώ για τη συνάντηση που είχε ο υπέροχος γιος μου Ντόναλντ στον Πύργο Τραμπ. Ήταν μια συνάντηση για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο, απολύτως νόμιμη, κάτι που γίνεται συνεχώς στην πολιτική και δεν οδήγησε πουθενά. Δεν γνώριζα τίποτα!».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται τόσο ξεκάθαρα στη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016.

Το tweet του κ. Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις της ομάδας του για τη συνάντηση, ενώ αποτελεί την πρώτη αναγνώριση ότι προσέφυγε στη Ρωσία για βοήθεια.

Όταν η συνάντηση έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι με την κ. Βεσελνίτσκαγια συζήτησε κυρίως το πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία.

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να αναμίχθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του κ. Τραμπ. Ο ίδιος ο πρόεδρος αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανάμιξη και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «το μεγαλύτερο πολιτικό κυνήγι μαγισσών στην Ιστορία».