Πέφτουν κεφάλαια σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

Πέφτουν κεφάλαια σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

Σε τροχιά εξελίξεων έχουν τεθεί κυβέρνηση και σώματα ασφαλείας, στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

Αρχής γενομένης με την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, έκτακτες κρίσεις θα πραγματοποιηθούν στα σώματα ασφαλείας (ήτοι αστυνομία, πυροσβεστική και ενδεχομένως στο λιμενικό).

Οι κρίσεις στα σώματα ασφαλείας εκλαμβάνονται ως προπομπός ανασχηματισμού της κυβέρνησης ο οποίος αναμένεται μετά την έξοδο από το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού.

Διαφήμιση

Όπως μεταδίδεται, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει ήδη τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) το οποίο θα αποφασίσει την αντικατάσταση των αρχηγών των σωμάτων, ανοίγοντας το δρόμο για ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Θέμα ωρών θεωρείται η αντικατάσταση της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας.

Υπό συζήτηση, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη βρίσκεται και η θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας σχεδιάζουν τη δημιουργία σώματος πολιτικής προστασίας με ενιαίες δομές, αρχηγείο, ευθύνες, εξουσίες και αρμοδιότητες, με ρόλο καθοδηγητικό και όχι συντονιστικό.