“Αιμορραγεί” το City προς Φρανκφούρτη και… Βαρσοβία

“Αιμορραγεί” το City προς Φρανκφούρτη και… Βαρσοβία

Κινήσεις που καταδεικνύουν προετοιμασία για hard Brexit υλοποιούν οι τράπεζες, με τη Deutsche Bank να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δραστηριότητας εκκαθάρισης συναλλαγών από το City του Λονδίνου στην Φρανκφούρτη.

Η αλλαγή αυτή από τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θεωρείται ότι ενισχύει την προσπάθεια του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse να αποσπάσει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς εκκαθάρισης από το Λονδίνο καθώς η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την είδηση δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Financial Times. Η κίνηση είναι εν πολλοίς συμβολική, καθώς δεν θα μεταφερθούν θέσεις εργασίας.

Διαφήμιση

Πάντως και σε επίπεδο θέσεων εργασίας η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι είναι ο κερδισμένος, καθώς οι τράπεζες αναζητούν νέο κόμβο, με το Παρίσι να υπολείπεται και την Ιταλία να μην μπαίνει στο παιχνίδι. Ωφελημένη, αν και σε μικρότερη κλίμακα, είναι και η Πολωνία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης και χωρίς καμία πρόθεση να ενταχθεί, προσφέροντας όμως ως αντιστάθμισμα σταθερές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις εντάσεις που έχουν ανακύψει εσχάτως.