Μακελειό με τρεις νεκρούς στη Νέα Ορλεάνη

Μακελειό με τρεις νεκρούς στη Νέα Ορλεάνη

Μια ιδιαίτερα βίαιη επίθεση σημάδεψε τη Νέα Ορλεάνη το Σάββατο καθώς δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός συγκεντρωμένου πλήθους έξω από ένα εμπορικό κέντρο της μικρής πόλης των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους επτά.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν πέντε χιλιομέτρων από την τουριστική Γαλλική Συνοικία (French Quarter).

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Μάικλ Χάρισον, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργά το Σάββατο, σημείωσε ότι ο ένας δράστης έφερε καραμπίνα και ο άλλος περίστροφο, τονίζοντας ότι έβαλαν με τα όπλα τους αδιακρίτως εναντίον των συγκεντρωμένων. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι νεκροί είναι δύο άντρες και μία γυναίκα, ενώ οι τραυματίες πέντε άντρες και δύο γυναίκες. Εκ των επτά τραυματιών, ο ένας υπεβλήθη σε εγχείρηση και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Διαφήμιση

Ο Χάρισον κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν τους δύο δράστες, χωρίς όμως να παρούν τον νόμο στα χέρια τους και να προβούν σε πράξεις αυτοδικίας.

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.