ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Ο Καλλιτσάντης ρίχνει 216 εκατ. αντί πώλησης που ήθελε ο Μπόμπολας

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Ο Καλλιτσάντης ρίχνει 216 εκατ.  αντί πώλησης που ήθελε ο Μπόμπολας

Νέες επενδύσεις 216 εκατ. αντί για πώληση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος αποφάσισε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, αντιστρέφοντας απόφαση της διοίκησης Κούτρα-Μπόμπολα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Αλτέχ Άνεμος έχει ορίζοντα το 2020 και στόχο να φτάσει το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος της σε 490 MW.

Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Σιετής, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαφήμιση

Εντός του 2017 τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η επέκταση του υφιστάμενου αιολικού πάρκου Αγ. Δυνατή, με εγκατάσταση μίας επιπλέον ανεμογεννήτριας 2,3 MW και επαύξηση ισχύος κατά 5 MW συνολικά, στο όρος Αγ. Δυνατή, εντός των ορίων του Δήμου Κεφαλονιάς και το αιολικό πάρκο στη θέση Καλογεροβούνι – Πούλος, εγκατεστημένης ισχύος 17,1 MW, στον Πάρνωνα, εντός των ορίων του Δήμου Μονεμβασίας.

Ξεκίνησαν, επίσης, οι εργασίες για το αιολικό πάρκο Γκρόπες – Ράχη Γκιώνη, εγκατεστημένης ισχύος 18,9 MW, στον Πάρνωνα, εντός των ορίων του Δήμου Μονεμβασίας, και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2018.

Οι στόχοι για το 2018 περιλαμβάνουν την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, συνολικής ισχύος 173,2 MW, με υπογεγραμμένες συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την υλοποίηση ενός επιπλέον έργου, ισχύος περίπου 28,8MW, στη θέση Ορφέας – Επτάδενδρος της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το οποίο η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία (υπ’ αριθμ. 649/2018 απόφαση της ΡΑΕ) στην πρώτη φάση της ανταγωνιστικής διαδικασίας της ΡΑΕ, καθώς επιλέχθηκε για το εν λόγω έργο να ενταχθεί σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή λειτουργικής ενίσχυσης.

Η θυγατρική της Ελλάκτωρ στοχεύει, επίσης, στην εντατικοποίηση της αδειοδοτικής ωρίμανσης των έργων με άδεια παραγωγής και περιβαλλοντικούς όρους (το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 429 MW), ώστε να συμμετέχει στους επόμενους κύκλους ανταγωνιστικής διαδικασίας της ΡΑΕ για αιολικά.

Στα τέλη του 2017 το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος της ΕΛΤΕΧ Άνεμος και των θυγατρικών της ανερχόταν σε περίπου 260 MW, αυξημένο κατά περίπου 5% σε σχέση με το 2016. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το 2017 ανήλθε σε 547 GWh, αυξημένη κατά 10,7% σε σχέση με το 2016.