Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στα Γεράνια, καλύτερη η εικόνα

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στα Γεράνια, καλύτερη η εικόνα

Εμφανώς βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε την Αττική τα τελευταία 24ωρα και έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 81 άτομα και έχουν τραυματιστεί 187, στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Ραφήνα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Αν και η πυρκαγιά στα Γεράνια Όρη παραμένει ανεξέλεγκτη, εν τούτους η πυροσβεστική αναφέρει βελτίωση και εκτιμά ότι θα μπορέσει να την τιθασεύσει εφόσον διατηρηθούν οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες, ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Διαφήμιση

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι ανακόπηκαν τα δύο μέτωπα προς Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι, το οποίο κατέστη εφικτό λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και των εξασθενημένων ανέμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην ευρύτερη περιοχή των Γεράνειων Όρων εξακολουθούν να επιχειρούν 228 πυροσβέστες, 114 οχήματα, 13 οχήματα των ΟΤΑ, 10 υδροφόρες, πέντε μηχανήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επίσης, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν και στο μέτωπο της Καλλιτεχνούπολης, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς.

Στο σημείο βρίσκονται 196 πυροσβέστες, 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο και 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Μόντε Σμιθ, στη Ρόδο, όπως και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα, στην Αλεξανδρούπολη, αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.