Μήνυμα Παυλόπουλου στη Γερμανία: Στο δικαστικό forum κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις

Μήνυμα Παυλόπουλου στη Γερμανία: Στο δικαστικό forum κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει στο προσκήνιο με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι αξιώσεις της Ελλάδας είναι πάντα νομικώς ενεργές -πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Η γραπτή παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου που εκφωνήθηκε από το δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Μαρτυρικού χωριού της Μουσιωτίτσας, καθώς ματαίωσε την μετάβασή του στη Δωδώνη, λόγω του τριήμερου πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αποτελεί μήνυμα θέτει ένα ακόμη θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Γερμανία και δημιουργεί κλίμα και στην κοινωνία.

«Ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη»

επισημαίνεται στην παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου.

Διαφήμιση

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι ανοίγει το εύρος της διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία, επ αφορμής του προσφυγικού και της καθυστέρησης της δόσης, καθώς και των ζητημάτων που άπτονται του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στην ομιλία του, ότι τιμάμε σήμερα, με τον δέοντα σεβασμό και έκδηλη την βαθύτατη συγκίνηση όλων μας, την Ιερή Μνήμη των κατοίκων του Μαρτυρικού Χωριού σας, της Μουσιωτίτσας, οι οποίοι έπεσαν θύματα σφαγής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια.