Τέλος εποχής όχι μόνο για την οικογένεια Μπόμπολα, που μετά την αποχώρηση από τα media χάνει και στις κατασκευές, αλλά για το επιχειρηματικό κατεστημένο που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 και γιγαντώθηκε το 2000 με υπερεργολάβους-καναλάρχες να καθορίζουν το πολιτικό σκηνικό, σηματοδοτεί η επικράτηση των αδελφών Καλλιτσάντση στη μάχη για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ, με τη στήριξη των ξένων Funds.
Η αποχώρηση της οικογένειας Μπόμπολα από την Ελλάκτωρ, που είχε σχηματιστεί από τη συγχώνευση της ΕΛΤΕΧ και του Άκτωρα, ακολουθεί την αποχώρηση από τα media με το κλείσιμο του Mega, της Ημερησίας και την πώληση του Έθνους και των δραστηριοτήτων στον στοιχηματισμό.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η αλλαγή φρουράς στα ελληνικά media και τις κατασκευές, κλάδους που έχουν παίξει παραδοσιακά κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή, ενώ το τοπίο που διαμορφώνεται αποκαλύπτει μια ακόμη δομική αλλαγή, καθώς οι νέοι μιντιακοί όμιλοι είναι αποσυσχετισμένοι από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες, τόσο προς τα αριστερά, όσο και προς τα δεξιά.
Πρόκειται πλέον για μια εντελώς νέα πραγματικότητα καθώς πριν από την οικογένεια Μπόμπολα εκτός media και κατασκευαστικών είχε βρεθεί το αντίπαλο δέος τους, ο Σταύρος Ψυχάρης, συνεχιστής του Χρήστου Λαμπράκη. Τις δύο αυτές οικογένειες διαδέχθηκαν στα media ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι επιστρέφει και η οικογένεια Κόκκαλη μέσω του Contra.
Με ποσοστό 52,9% επί των παρισταμένων υπερψηφίστηκε πριν από λίγη ώρα από τους μετόχους της Ελλάκτωρ κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας η πρόταση των Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση για αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.
Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς ανακαλούνται όλα τα παλαιά μέλη.
Η γενική συνέλευση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ακόμα. Κατά τη διάρκειά της οι δύο αντιτιθέμενες πλευρές ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το μέλλον του ομίλου.
Στη συνέχεια ακολούθησε φανερή ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης των κ.κ. Καλλιτσάντση για ριζική αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου η οποία και απέσπασε το προαναφερόμενο ποσοστό.
Ήταν οι ψήφοι από τα ξένα funds που έδωσαν τον έλεγχο της εταιρίας στους αδελφούς Καλλιτσάντση εξωθώντας το δίδυμο Μπόμπολα-Κούτρα εκτός εταιρίας.
Τώρα αναμένονται αλυσιδωτές εξελίξεις στις θυγατρικές του ομίλου, αλλά και στον Ελληνικό Χρυσό, η οποία, εμφανώς ανήκει σε καναδική εταιρία, όμως η Ελλάκτωρ είναι ο βασικός ανάδοχος όλων των έργων της και συνεπώς ρυθμιστής των εξελίξεων.