Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα σε Κινέττα-Ραφήνα, έρχονται και ιταλικά Canadair

Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα σε Κινέττα-Ραφήνα, έρχονται και ιταλικά Canadair

Ανεξέλεγκτες μαίνονται ακόμα οι φωτιές σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη στη Ραφήνα, ενώ πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις, ενώ βοήθεια θα ξεκινήσει να λαμβάνει άμεσα η Ελλάδα και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, με πρώτη την Ιταλία που στέλνει δύο αεροσκάφη Canadair και εν συνεχεία την Ισπανία. Δυνάμεις έχει στείλει και η Κύπρος από την πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

Διαφήμιση

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου.

Στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο.

Στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο.

Στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο.