Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Τσίπρα για συλλυπητήρια και βοήθεια

Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Τσίπρα για συλλυπητήρια και βοήθεια

Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τα μηνύματα που έχει στείλει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής της με πυροσβεστικά αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες

Διαφήμιση

Οι φονικές πυρκαγιές βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με σειρά Ευρωπαίων ηγετών.

Εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιώντας στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.