Μετοχές φούσκες δεν υπήρξαν ποτέ!

Μετοχές φούσκες δεν υπήρξαν ποτέ!

Μετοχές φούσκες, τελικά, δεν υπήρξαν, τουλάχιστον όχι στην κατεύθυνση που διερεύνησαν οι ελληνικές αρχές την υπόθεση, καθώς και οι 36 κατηγορούμενοι που κατηγορήθηκαν αθωώθηκαν τον Φεβρουάριο, ενώ σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει από η εισαγγελέας εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

Oι συνήγοροι των 36 κατηγορουμένων με την ένστασή τους ζητούσαν να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση.

Μετά την αθωωτική απόφαση η οποία εκδόθηκε τον Φεβρουαρίου του 2018, η εισαγγελέας της έδρας, Αθηνά Θεοδωροπούλου, άσκησε την έφεση με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να καθίσουν για τρίτη φορά στο εδώλιο λίγο πριν την παραγραφή των αδικημάτων τον Μάρτιο του 2019.

Διαφήμιση

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, το 2000 μετά από έρευνα για χειραγώγηση μετοχών το 1999.

Διαφήμιση