Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία υπόσχεται στις αγορές ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών

Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία υπόσχεται στις αγορές ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών

Κινήσεις με υψηλή σημειολογική αξία και στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών κάνει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοινώνοντας ότι θα παρουσιάσει πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Το αυτί των επενδυτών δεν έδειξε όμως να ιδρώνει, καθώς η λίρα αντέδρασε οριακά μετά το χθεσινό sell-off, ενώ οι απώλειες σε ετήσια βάση για το τουρκικό νόμισμα έναντι του δολαρίου ανέρχονται στο 27%.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στοχεύουν στη «δημοσιονομική πειθαρχία, την επιστροφή σε μονοψήφιο πληθωρισμό και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Διαφήμιση


Προηγήθηκε τελετή στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να «εργαστεί ακούραστα για την οικοδόμηση μιας Τουρκίας που θα μπορεί να προβάλει προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση».

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε παρουσία για πρώτη φορά 16 υπουργών, που διορίστηκαν από τον Ερντογάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, σε μια εποχή αναταράξεων στην τουρκική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι η Τουρκία θα εισέλθει στην ομάδα των 10 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη έως το 2023.

«Βρισκόμαστε εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας για το 2023» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

TRYUSD Chart

Διαφήμιση