Τραμπ-effect και Λιβύη πιέζουν το πετρέλαιο

Τραμπ-effect και Λιβύη πιέζουν το πετρέλαιο

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 5% σημείωσαν τα futures του πετρελαίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, λόγω την αναπτέρωση προσδοκιων για επανάκαμψη της Λιβυής, η παραγωγή της οποίςα είχε σχεδόν ανακοπεί μετά την αναζωπύρωση των εμφύλιων εντάσεων.

Ωστόσο, η μεγάλη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου δείχνει για ακόμη μια φορά τη διαρκή αποστράγγιση προσφοράς και τις ελλείψεις που δημιουργούνται από τις κυρώσεις που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν.

Τα συμβόλαια Αυγούστου διολίσθησαν κατά 3,73 δολάρια ή κατά 5%, τερματίζοντας στα 70,38 δολάρια να βαρέλι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου του 2017.

Διαφήμιση

Crude Oil Chart

Παράλληλα, όμως οι εμπορικές εντάσεις που πυροδοτεί ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλούν ανησυχίες για ανάσχεση της αναπτυξιακής δυναμικής της παγκόσμιας οικονομίας, προσθέτοντας έτσι τις πιέσεις που δέχεται η τιμή του πετρελαίου.

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε χθες το βράδυ την επιβολή νέων δασμών, ύψους 10%, στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Brent Chart

Διαφήμιση