Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Δύο διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η έναρξη της άτυπης συνάντησης καθυστέρηση αρχικά, λόγω υποχρεώσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ενώ οσονούπω αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε χθες το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο ανώτατο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είπε ότι είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Διαφήμιση

Απευθύνθηκε στους ηγέτες των χωρών μελών, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και το έθεσε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο έπραξαν και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, στις συναντήσεις με ομολόγους τους που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Διαφήμιση