Τα μαζεύει η εκπρόσωπος του Χαν για την “αναδιάρθρωση συνόρων”

Τα μαζεύει η εκπρόσωπος του Χαν για την “αναδιάρθρωση συνόρων”

Διευκρινήσεις με τις οποίες επιχειρεί να κατευνάσει τον σάλο που προκλήθηκε έδωσε η εκπρόσωπος Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντας ότι ο επιτρόπος δεν έθεσε σε καμία περίπτωση θέμα αλλαγής συνόρων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, που επικοινώνησε με το γραφείο του Επιτρόπου Χαν, η αρμόδια εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι:

«Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε “αλλαγή συνόρων”»

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή δήλωσε ότι:

Διαφήμιση

«Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε “αλλαγή συνόρων”. Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθούν τα ανοιχτά διμερή θέματα πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση, αναφέρθηκε στις διαρκείς Έλληνο – Αλβανικές συνομιλίες για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στην βάση μίας κοινά αποδεκτής συμφωνίας και από τις δύο χώρες».

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ο κ. Χαν είχε κάνει λόγο για «αναδιάρθρωση συνόρων» Ελλάδας – Αλβανίας εάν, όπως είπε, υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε  ΟΗΕ και ΕΕ θέτουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό υπό την προστασία τους

Η τοποθέτηση αυτή του Γιοχάνες Χαν προκάλεσε αμέσως διπλωματική ένταση τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τίρανα, αναγκάζοντας την εκπρόσωπό του να ανακαλέσει στην ουσία τα όσα ο προϊστάμενός της δήλωνε λίγη ώρα νωρίτερα.

Διαφήμιση