Η Vodafone πλήρωσε 4,000 τον κάθε πελάτη της Cyta

Η Vodafone πλήρωσε 4,000 τον κάθε πελάτη της Cyta

Ολοκληρώθηκε η ύψους 118 εκατ. εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone Ελλάδος, που συνεπάγεται ότι η Vodafone πλήρωσε περίπου 4,000 για τον κάθε πελάτη που απέκτησε.

Συνολικά η Cyta διέθετε 300,000 πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία, που μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 8%, ενώ είχε εμβρυακή παρουσία στην κινητή, με πελατολόγιο μόλις 40.000 ατόμων.

Μέσω της εξαγοράς, η Vodafone σκοπεύει να «ενισχύσει τις καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας» και να διευρύνει το δίκτυο και την πελατειακή βάση.

Διαφήμιση

Ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η εξαγορά της Cyta Hellas θα ενισχύσει τη εταιρία, μέσα από τον συνδυασμό του ταλέντου και της εμπειρίας τόσο της Vodafone όσο της Cyta Hellas».

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο η Vodafone θα χρειαστεί περί τα 7 χρόνια για να αποσβέσει την εξαγορά, καθώς εκτός από το εφάπαξ τίμημα της εξαγοράς θα επιβαρυνθεί με ετήσιο κόστος διατήρησης πελατολογίου, ενώ τα περιθώρια κέρδους συνδυαστικά δεν ενισχύονται επαρκώς ώστε να αντισταθμίσουν την επίδραση.

Διαφήμιση