Γερμανία: Σε ισόβια κάθειρξη μέλος ναζιστικής οργάνωσης, για δολοφονίες

Γερμανία: Σε ισόβια κάθειρξη μέλος ναζιστικής οργάνωσης, για δολοφονίες

Απόφαση-ορόσημο και μήνυμα τη στιγμή που ακροδεξιά καλπάζει στην Ευρώπη έλαβε γερμανικό Δικαστήριο καταδικάζοντας σε ισόβια κάθειρξη την Μπεάτε Τσέπε, μέλος της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU).

Η Τσέπε κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 10 ανθρώπων την περίοδο 2000 – 2007, δύο βομβιστικές επιθέσεις, δεκάδες απόπειρες δολοφονίας και ληστεία. Στα θύματα περιλαμβάνονταν οκτώ Τούρκοι μετανάστες, ένας Έλληνας και μία Γερμανίδα αστυνομικός.

Η Τσέπε, 43 ετών σήμερα, καταδικάστηκε και για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ αναμένεται να περάσει στη φυλακή περίπου 15 χρόνια, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους συγγενείς των θυμάτων. Ένας ακόμη συνεργός της κρίθηκε επίσης ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την κατηγορία ότι παρείχε στην οργάνωση τα όπλα με τα οποία διαπράχθηκαν όλες οι δολοφονίες.

Διαφήμιση

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου βάζει τέλος σε μία από τις πιο σημαντικές δίκες στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις πλέον περίπλοκες δίκες, η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια και στην οποία κατέθεσαν εκατοντάδες μάρτυρες.

Διαφήμιση