Εμπρηστική δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Εμπρηστική δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Αντιδράσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τίρανα αναμένεται να προκαλέσει νέα δήλωση του επιτρόπου διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος αν και γνωστός για το υπερφίαλο του χαρακτήρα του, αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα κάνοντας λόγο για “αναδιάρθρωση συνόρων”.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια. Ο κ. Χαν ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας των πολιτών στον δρόμο για την ΕΕ.

Διαβάστε  Αλυσιδωτές εκρήξεις σε Ελλάδα-ΕΕ λόγω προσφυγικού

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες»

ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

Διαφήμιση

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

ενώ καταλήγοντας είπε:

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη»

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο επίτροπος να αναφέρεται στη διαδικασία χάραξης και ανακήρυξης της ΑΟΖ καθώς και στην άρση του εμπόλεμου που σηματοδοτεί επιστροφή περιουσιών, ωστόσο η διατύπωση “αναδιάρθρωση συνόρων” συνοδευμένη από τις “αλλαγές στη νοοτροπία” δημιουργεί μια αχρείαστη και επικίνδυνη για την περιοχή και την εποχή ένταση.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

Διαφήμιση