Αμυντικές δαπάνες και… παραγγελίες στις ΗΠΑ ζητά ο Τραμπ από την ΕΕ

Αμυντικές δαπάνες και… παραγγελίες στις ΗΠΑ ζητά ο Τραμπ από την ΕΕ

Στο μοτίβο των πιέσεων για την αύξηση των αμυντικών δαπανών από τις χώρες της ΕΕ επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του NATO, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ επωμίζονται δυσανάλογα υψηλό κόστος.

Με δεδομένη όμως στη στρατηγική εμπορικής μεγέθυνσης των ΗΠΑ “Amrica First”, είναι προφανές ότι απώτερος σκοπός της επιθετικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ είναι η αύξηση των παραγγελιών από την ΕΕ σε αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι προσπάθειες που έχει καταβάλει ώθησαν τις άλλες-χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, όμως τόνισε ότι ούτε αυτό αρκεί για να περιοριστεί το βάρος που έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ.

«Τον τελευταίο χρόνο καταβλήθηκαν περίπου 40 δισ. δολάρια επιπλέον από τις άλλες χώρες-μέλη για να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ, όμως αυτό δεν είναι καν αρκετό»,

τόνισε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

«Οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα και οι άλλες χώρες δεν πληρώνουν αρκετά, ειδικά κάποιες»,

πρόσθεσε.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και είναι δυσανάλογο και άδικο για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Θα το κάνουμε δίκαιο. Θέλω να συγχαρώ τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Έχει εργαστεί πολύ σκληρά πάνω σε αυτό το πρόβλημα»,

επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες θα χάσουν αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αργότερα σήμερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Διαφήμιση