Σε χαμηλά 5,5 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε χαμηλά 5,5 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Πτωτικά αν και υποτονικά κινούνται για μια ακόμη συνεδρίαση οι αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων καθώς οι επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό για την προσέλκυση επενδύσεων συνεχίζονται και οι εκθέσεις των ξένων οίκων επιβεβαιώνουν τις ευοίωνες προοπτικές.

Το βελτιωμένο κλίμα αντικατοπτρίζεται στις αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων που υποχωρούν στα χαμηλά 5μένου και πριν την πολιτική κρίση στην Ιταλία και τη Γερμανία.

«Η ελληνική αγορά ομολόγων συνέχισε να έχει καλύτερες επιδόσεις από τα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων να υποχωρούν κατά 10 μονάδες βάσης σε χαμηλό επίπεδο πέντε μηνών, καθώς η αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου ενίσχυσε τη ζήτηση για χρέος με υψηλές αποδόσεις»

σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Διαφήμιση

«Σ’ ένα περιβάλλον που στηρίζει το ρίσκο, η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει υψηλές αποδόσεις κι αυτό τη βοηθά να έχει καλύτερη απόδοση από την υπόλοιπη αγορά»

δήλωσε στέλεχος της UBS στο Λονδίνο.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές ανοδικά σήμερα, αλλά οι επενδυτές απορρόφησαν άνετα το πρώτο κύμα εκδόσεων κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα, σ’ ένα περιβάλλον υποστηρικτικό για ρίσκο, το οποίο περιορίζει τη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τα γερμανικά ομόλογα.

Η Γερμανία και η Ολλανδία διέθεσαν συνολικά ομόλογα αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα η Ιρλανδία και η Ιταλία με δημοπρασίες τίτλων. Η ζήτηση ήταν ισχυρή, με τον λόγο των προσφορών σε σχέση με το ποσό της έκδοσης να είναι για τα γερμανικά ομόλογα γενικά αμετάβλητος, σε σχέση με προηγούμενες δημοπρασίες.

Διαφήμιση