Κόμμα Καμμένου-Μπαλτάκου για το Σκοπιανό και την προάσπιση της Εκκλησίας

Κόμμα Καμμένου-Μπαλτάκου για το Σκοπιανό και την προάσπιση της Εκκλησίας

Κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ιδρύουν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους ο Δημήτρης Καμμένος και ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν πόλο σύγκλισης και να δώσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην εθνικιστική-εκκλησιαστική ακροδεξιά.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με την πρωτοβουλία του Φράγκου Φραγκούλη για τη συλλογή υπογραφών ώστε να προκαλέσει Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και την ψήφο των αποδήμων, καθώς και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο μέσω της ενσωμάτωσης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον εν λόγω σχηματισμό αναμένεται άμεσα η προσχώρηση της Ραχήλ Μακρή, η οποία διατηρεί φιλικέ σχέσεις τόσο με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο όσο και με τον Δημήτρη Καμμένο.

Διαφήμιση

Στην ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου αναφέρεται ότι:

«Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεσή μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος» αναφέρουν συγκεκριμένα σε κοινή δήλωσή τους. Σκοπός του δεξιού κόμματος είναι, όπως αναφέρουν, «η διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος, γίνεται γνωστό με την ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

«Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού. Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το “Μακεδονία ξακουστή”. Και παρά δύναμιν τολμηταί».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην κατακλείδα της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στις “επιθέσεις κατά της εκκλησίας”, καθώς με αυτή επισημαίνεται η ενεργός αλλά σιωπηρή συμμετοχή εκκλησιαστικών παραγόντων στο εγχείρημα.

Παράλληλα όμως, σηματοδοτείται και η στόχευση του εγχειρήματος ως προς την επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση, όπου το Μαξίμου έχει προαναγγείλει ότι θα τεθεί το θέμα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, επί του οποίου δεν έχει διατυπώσει επίσημα θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαφήμιση