Ο Τζέρεμι Χάντ νέος υπυοργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Ο Τζέρεμι Χάντ νέος υπυοργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Τον Τζέρεμι Χαντ διόρισε η Τερέζα Μέι ως το νέο υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε την απόφασή της για τον διορισμό του Τζέρεμι Χαντ μετά από συνάντηση με την ηγεσία των Τόρις, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας είχε θετική έκβαση.

Σε επιστολή της προς τον Τζόνσον, η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως «εξεπλάγη ελαφρώς» από την παραίτησή του, αφού ο ίδιος είχε συμφωνία στο νέο σχέδιο για το Brexit.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Στριμώχνουν τον Ζάκερμπεργκ οι Βρετανοί, απειλούν με κυρώσεις αν δεν καταθέσει

«Εάν δεν μπορείς να παράσχεις τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε αυτή τη συμφωνία, προς το συμφέρον της Βρετανίας, είναι σωστό να παραιτηθείς» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Μέι.

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον, στην επιστολή παραίτησής του, προειδοποίησε πως «οδεύουμε πραγματικά προς ένα καθεστώς αποικίας, και πολλοί θα δυσκολευτούν να δουν τα οικονομικά ή πολιτικά πλεονεκτήματα αυτής της συγκεκριμένης διευθέτησης».

Διαβάστε  Περιστατικό που ξυπνά μνήμες της υπόθεσης Σκρίπαλ στη Βρετανία

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «το όνειρο του Brexit πεθαίνει, πνιγμένο από αχρείαστη αυτο-αμφισβήτηση» και ότι η χώρα οδεύει προς ένα «μισο-Brexit».

Κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση ότι «ανέβαλε τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως αυτή της προετοιμασίας για ένα σκληρό Brexit» και ότι «φαίνεται πως έχει βγει από το τραπέζι η δυνατότητα της Βρετανίας να αποκλίνει από τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Διαβάστε  Σε συμπληγάδες η Μέι, παράταση ρίχνει στο τραπέζι ο Κουρτς

Διαφήμιση