Ο Ιβάνοφ επιτίθεται στον Ζάεφ, δεν υπογράφει ούτε μετά το Δημοψήφισμα

Ο Ιβάνοφ επιτίθεται στον Ζάεφ, δεν υπογράφει ούτε μετά το Δημοψήφισμα

Συνεχίζει να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στα Σκόπια καθώς ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μην υπογράφει το νόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτόν για την αναβάθμιση της αλβανικής γλώσσας, παρά την κύρωσή τους δύο φορές από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα εκστρατεύει κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με καυστικές δηλώσεις, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπογράψει το νόμο, ούτε μετά το δημοψήφισμα, προαναγγέλοντας στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσής του.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τον οποίο τα μηνύματα που έρχονται από την προεδρία της χώρας του, λένε ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία αν αυτή περάσει από το δημοψήφισμα, πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ζάεφ στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ότι ο Ιβάνοφ θα στηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Διαφήμιση

«Ο Πρόεδρος Ιβανόφ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και καμία μορφή πίεσης, εκβιασμού ή απειλών δεν θα τον κάνει να αλλάξει άποψη»,

αναφέρει το γραφείο Προέδρου.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»,

αναφέρει η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ.

Διαβάστε  Ζάεφ: Η συμφωνία μπορεί να κινήσει Βουνά

Διαφήμιση