Η Ελίν μπαίνει στο φυσικό αέριο και την ενέργεια

Η Ελίν μπαίνει στο φυσικό αέριο και την ενέργεια

Να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και φυσικού αερίου επιχειρεί η ΕΛΙΝΟΪΛ, αυξάνοντας έτσι την εσωτερική αξία και ανταποκρινόμενη στον οξυνόμενο ανταγωνισμό μέσω της διαφοροποίησης των πηγών εσόδων.

Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε χθες την επέκταση της δραστηριοποίησής της στις αγορές του φυσικού αερίου και της ενέργειας, καθώς οι σχετικές αλλαγές στο καταστατικό της ψηφίστηκαν από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επιχειρησιακό μας πλάνο. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός της στενής σχέσης που έχουμε με πολλούς πελάτες –από τον χώρο της βιομηχανίας και όχι μόνο– στους οποίους ήδη πουλάμε απευθείας και θα έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε πλήρες ενεργειακό πακέτο»,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιάννης Αληγιζάκης, ο οποίος ωστόσο δεν έκρυψε τις δυσκολίες που παρουσιάζει και τη φετινή χρονιά η αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών.

Διαφήμιση

«Φέτος αναμένεται μία ακόμη δύσκολη χρονιά, γεμάτη αβεβαιότητες. Θα περίμενε κάποιος ότι μετά έξι χρόνια συνεχούς πτώσης (αθροιστικές απώλειες 43%), η αγορά μας θα εμφάνιζε τάσεις σταθεροποίησης. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Κατά το πρώτο πεντάμηνο παρατηρείται πτώση 4%, με τις βενζίνες να υποχωρούν κατά 1%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 24% και το diesel να ανεβαίνει 6%. Ακόμη όμως και τον Ιούνιο, μήνα που επηρεάστηκε θετικά από τον αυξημένο εισερχόμενο τουρισμό, τα καύσιμα κίνησης καταγράφουν πτώση 4% (-6,5% οι βενζίνες, +2,5% το diesel).

Αρα λοιπόν, η απουσία σταθεροποίησης στην αγορά και η επικείμενη μετοχική αλλαγή στα Ελληνικά Πετρέλαια αποτελούν τις δύο σημαντικότερες εξελίξεις που θα επηρεάσουν τον κλάδο μας»,

ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε  ΔΕΗ: Ξεκινάει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων

σύμφωνα με τον CEO της ΕΛΙΝΟΪΛ, το πρόβλημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα συνεχίζει να πλήττει όλες τις εταιρίες και τους επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να τηρούν τη νομιμότητα και τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Διαφήμιση